ASTROFEST

Pozivamo Vas da s nama obilježite ljetni solsticij i znanstveni sajam, 21. lipnja!

Ove godine, tradicionalna manifestacija Astrofest održava se u sinergiji s znanstvenim sajmom projekta “raSTEM”. Astrofest spaja egzaktno iz STEM područja s mističnim doživljajima najkraće noći u godini.

Ako Vas zanima kako se istražuju velike zvijeri, na koji način se otkrivaju asteroidi, kako napraviti vlastitog ljigavca ili želite zaviriti u tajanstveni mikroskopski svijet, znanstveni sajam je pravo mjesto za Vas.

Uz 10-ak praktičnih radionica, pripremili smo i znanstvenu predstavu za predškolarce, koja oduševljava i ostale uzraste, a u kojoj otkrivamo zašto su znanstvenici pravi superjunaci.

Moći ćete se uputiti na obilazak zvjezdarnice uz stručno vodstvo te upoznati se s funkcioniranjem glavnog teleskopa namijenjenog praćenju malih tijela Sunčeva sustava.

Uz ezoterične zvukove handpan instrumenta pod vodstvom virtuoza Andree Pongraca ispratit ćemo Sunce, a meditativna glazba ispunit će prostor oko Zvjezdarnice.

Večer možete nastaviti uz poznatog astronoma Korada Korlevića s predavanjem koje će vas zacijelo zaintrigirati.

DJ Zmayo i DJ Lindarski potaknut će vas na ples pod zvjezdanim svodom dok obasjani plamenim jezicima krijesa slavite najkraću noć u godini. Astrofest i raSTEM su spremni spojiti zvijezde, znanost i čaroliju kako bi vam pružili nezaboravno iskustvo.

Dođite na Tičan 21. lipnja 2023. s početkom u 18 sati i pridružite se ovoj jedinstvenoj manifestaciji koja slavi ljetni solsticij i otvara vrata ka beskrajnim mogućnostima svemira i znanosti.

Astrofest i Znanstveni sajam organiziraju Astronomsko društvo Višnjan, Znanstveno edukacijski centar Višnjan, Općina Višnjan i Turističke zajednice Općine Višnjan.

Skip to content