Scena #6 Inicijative Višnjan

Scena #6 Inicijative Višnjan

U subotu, 05. studenog 2016., u sklopu arhitektonsko-urbanističkog procesa ‘Inicijativa Višnjan’, u Višnjanu gostuju predavači Rene Lisac i Kristina Careva, arhitekti iz Zagreba, voditelji inicijative ‘Akupunktura grada’ stasale pod okriljem Društva arhitekata Zagreb. O temi ‘interakcija u planiranju’ podijelit će svoja iskustva s publikom u prostoru kina u Višnjanu, s početkom u 19:00 sati.

Grupa Katalizator i Društvo arhitekata Istre (DAI-SAI) u Višnjanu provode arhitektonsko-urbanistički proces, pod nazivom ‘Inicijativa Višnjan’, kojim u Višnjanu okupljaju arhitekte i ostale stručnjake tijekom cijele godine kako bi isprovocirali interakciju sa stanovnicima i lokalnom samoupravom u planiranju budućeg izgleda Višnjana. Nizom aktivnosti po principu ‘inicijative-interakcije-intervencije’ istražuje se tijekom ove godine postojeće stanje, da bi se idućih godina mogli postaviti konkretni arhitektonski zadaci, predložiti konkretna rješenja i na kraju ta rješenja realizirala.

Predavanja arhitekata i ostalih stručnjaka predviđaju se s raznim zadanim temama bitnim za prostor Višnjana. Ovo šesto, i posljednje po redu ovogodišnje okupljanje, baviti će se temom ‘interakcija u planiranju’ a gosti predavači prenijeti će svoja iskustva te predstaviti svoja istraživanja i interaktivne metode kojima se koriste u svom radu. Predavanja će biti općenita, zanimljiva i široj publici, neće biti vezana samo za područje Višnjana već će se moći doznati nešto o primjerima dobre prakse i radionicama provedenim u drugim dijelovima Hrvatske i susjednim zemljama. Ulaz na predavanja je besplatan a nakon predavanja biti će mogućnosti za druženje s gostima predavačima, organizatorima i ostalim posjetiteljima.

Skip to content