PBZ – PODUZETNIK ISTARSKA ŽUPANIJA 2015.

Općina Višnjan obavještava poduzetnike da je 25. svibnja 2015. otvorena nova kreditna linija “PBZ – Poduzetnik Istarska županija 2015.”, temeljem Ugovora o poslovnoj suradnji Istarske županije i Privredne banke Zagreb d.d..

Visina kreditnog fonda iznosi 15 milijuna kuna, a Istarska županija će subvencionirati kamatu poduzetničkih kredita u visini 2,4% u ukupnom iznosu 750 tisuća kuna iz namjenski oročenog depozita u Privrednoj banci Zagreb d.d..

Time su stvoreni uvjeti za osiguranje kredita poduzetnicima uz povoljnu kamatnu stopu oko 3% (trenutno 2,97%). Korisnici kredita prema ovom Programu mogu biti poduzetnici u 100% vlasništvu državljana Republike Hrvatske koji ulažu na području Istarske županije, bez obzira na sjedište, ili koji imaju sjedište na području Istarske županije, a ulažu na područje Istarske županije, i to: mala i srednja trgovačka društva, vlasnici aktivnih obrta, zadruge i profitne ustanove.

Najniži iznos kredita je 50 tisuća kuna, a najviši iznos 750 tisuća kuna. Rok otplate za nove investicije je od 36 do 72 mjeseca, a za trajna obrtna sredstva od 18 do 36 mjeseci, a najkasnije do veljače 2023. godine.

Detaljne podatke, obrazac zahtjeva i  drugu dokumentaciju potrebnu za prijavu pogledajte na sljedećem linku  https://www.istra-istria.hr/index.php?id=4290

 

Skip to content