Izložba “Meteorološki kontrasti IV”

 

izlozba2

IZLOŽBA „METEOROLOŠKI KONTRASTI IV“ ČLANOVA CROMETEO UDRUGE U GALERIJI U VIŠNJANU

Crometeo udruga okuplja ljubitelje meteorologije, vremenskih ekstrema i ekologije. Začeci udruge sežu u 2003. godinu, što znači da je 2013. godina jubilarna godina u kojoj slavi desetu godinu svoga postojanja.

Jedna od vrlo važnih djelatnosti Crometeo tima je meteorološka fotografija. Strast koju “Crometeovci” imaju u fotografiranju meteoroloških motiva teško se može opisati. Za jedan dobro “Uhvaćeni” kadar meteorološkog ekstrema zna se čekati satima, cijelu noć, po vrućini, po velikoj hladnoći, orkanskom vjetru ili snježnoj vijavici.

Od nekoliko desetaka tisuća snimljenih fotografija predstavljene su najbolje fotografija koje je snimilo ukupno 59 autora. Ove fascinantne fotografije prikazuju udare munja, snježne mećave, moćne valove na moru, mirne i čarobne zalaske sunca, opasne pijavice, orkanski vjetar i brojne druge meteorološke motive ovjekovječene foto objektivima Crometeo članova.

Izložba „Meteorološki kontrasti IV“ premijerno je prikazana u novogodišnjoj noći u najpoznatijem izložbenom prostoru u Hrvatskoj – u Foto klubu Split. Vidjelo ju je čak 10.000 ljudi. Izložba je od tada putovala Hrvatskom, a upravo će u Višnjanu početi istarska turneja izložbe.

Izložba se otvara u Galeriji u Višnjanu u petak, 25. listopada , u 19 sati.

 

Skip to content